TESTIMONIALS
 • "Training in de vorm van 'fitness' heb ik altijd weten te vermijden omdat ik het saai vond, vrij fanatiek voetbalde en zoveel mogelijk andere sporten wilde uitproberen. Op een gegeven moment brak er een andere levensfase aan met een drukkere agenda en een (voornamelijk) zittend beroep. Gelukkig kreeg ik de mogelijkheid om te sporten met Wanno en de andere trainers van Optimiz. Met de meest grote deskundigheid word ik nu heel effectief voorzien in al mijn sportbehoeftes naast voetbal. Wat een openbaring! Alles lijkt mogelijk en de trainingen zijn altijd afwisselend (en vooral ook gezellig). Ik ben nu fitter dan ooit!"
  mr. Boris von der Assen
  Advocaat
  -
  De Roos Advocatuur
 • 'Wanno heeft mij erg gestimuleerd tijdens de training. Ik vind Wanno erg sympathiek. Hij wist mij echt sterker te maken en op een hoger pijl te brengen. Chapeau!'
  Dhr. Van Rijnberk
  74 jarige pensionado
 • “Op 35-jarige leeftijd werd ik getroffen door een zwaar herseninfarct, hierdoor ben ik links halfzijdig verlamd. In de loop der jaren heb ik iets meer functie in mijn been teruggekregen, maar mijn arm blijft nog erg achter. Door  minimaal  twee keer per week te trainen kan ik echt specifieke bewegingen oefenen en zo hoop ik functies terug te krijgen. Buiten het opbouwen van conditie en kracht in het hele lijf, doe ik nu dingen die ik niet voor mogelijk had gehouden ooit weer te kunnen doen. De trainers van Optimiz hebben de kennis om mij, door middel van het trainen van specifieke spiergroepen en bewegingen, te helpen proberen functies terug te krijgen en mijn looppatroon te verbeteren.”
  Danielle Dorsman
 • “Wanno weet wat hij doet: professioneel, uitdagend maar wel op maat gericht op wat ik en vooral mijn lijf nodig heeft! Een aanrader dus als personal trainer!”
  Humberto Tan
  Presentator, schrijver
 • “Sinds een aantal jaren doe ik mijn hardlooptrainingen onder begeleiding van de trainers van Optimiz. In combinatie met voedingsaanpassingen is het me gelukt om in enkele maanden een prima conditie op te bouwen en mijn streefgewicht te bereiken. Mede door de vaste afspraken met een trainer heb ik de discipline op kunnen brengen om regelmatig te blijven trainen. Ik was een onervaren hardloper, maar mijn conditie nam zodanig toe dat ik uiteindelijk de Dam tot Dam loop heb uitgelopen. Dit jaar ga ik voor een snellere tijd!”
  Prof. mr. Steven R. Schuit
  Allen & Overy LLP
 • "Wanno is een personal trainer die feilloos aanvoelt hoe je gemoedstoestand en je conditie zijn en daarop een op maat gemaakte training biedt. Daarnaast is hij altijd up to date met betrekking tot de laatste ontwikkelingen op fitnessgebied."
  Nick Schilder
  Zanger, artiest
 • “In het begin zag ik personal training als een noodzaak, maar inmiddels vind ik het veel leuker dan ik ooit had gedacht, zelfs leuker dan het hardlopen dat ik altijd deed. Enkele weken nadat ik was gestart met personal training merkte ik dat ik sterker werd en dat mijn lijf begon te veranderen. Dat was een heerlijk gevoel en het maakte me zo enthousiast dat ik besloot twee keer per week te gaan trainen. Ik hoef niet na te denken over de inhoud of de vorm van de training, er is veel afwisseling en op dagen dat ik geen motivatie heb, is er altijd een trainer die me met een goed gevoel naar huis laat gaan."
  Lindsay van der Looij
  Eigenaresse
  -
  Knap! Skin Carestore Amsterdam
 • "Wanno is betrouwbaar en door zijn vooropleiding en ervaring zeer kundig, waardoor goed hij onderbouwde trainingen geeft; hij volgt geen "hypes" en is een fijn mens.  Kortom: een top personal trainer in de hedendaagse personal trainers jungle!"
  Rick van Dijk
  Sportfysiotherapeut, eigenaar
  -
  Health-Ki
 • “Ik ben een drukbezet man, werkzaam in de internationale handel en maak lange dagen. Vaak wordt mij gevraagd; "Waar haal je de tijd vandaan om vier keer per week te sporten?" Deze investering in mijzelf levert mij tijd op. Ik ben minder moe, ik kan langere dagen maken en voel me fitter. Reden des te meer om fanatiek door te gaan. De trainers van Optimiz zijn in staat om mij gemotiveerd te houden door middel van veel afwisseling en enorme expertise.”
  Jair Eisenmann
  Directeur
  -
  PharmaMatch B.V.
 • “Na gespeeld te hebben in de hoofdklasse en in de Verenigde Staten moest ik een stap terug doen voor een jaar. Toen echter de Eredivisie voor vrouwen werd opgestart, wilde ik daar graag bij zijn. Ik heb contact met Wanno opgenomen om mij fit te maken voor de selectieronde en zo ook voor het spelen in de Eredivisie. Vanuit een uitstekend plan van aanpak heeft hij mij niet alleen wedstrijdfit gemaakt. Het voornaamste is dat hij mij heeft geholpen mijn doel te bewerkstelligen en dat is weer terug te komen op het hoogst haalbare niveau in de voetballerij. Het resultaat was al heel snel zichtbaar en mede hierdoor ben ik zeker geselecteerd door Ado den Haag. Wanno heeft mij gestimuleerd het beste uit mijzelf te halen. Ik kijk met plezier terug op de periode dat hij mij heeft begeleid en ik beveel hem zeker een ieder aan.”
  Rianne Schorel
  (top-)voetbalster
 • “Ik heb het altijd heel leuk bij Wanno. Hij kan heel goed uitleggen en heeft hele goede oefeningen.”
  Moishi
  Scholier (14 jaar)
 • “Vorig jaar werd mij verteld over het Kerngezond programma van Optimiz. Een combinatie van voeding, supplementen en sport. Ik heb in het verleden wel eens verschillende diëten met wisselend succes gevolgd. Het probleem van dit soort diëten is de lange termijn. Het is mijns inziens onmogelijk om de rest van je leven volgens een dagmenu te leven. Wat mij aantrok was dat het Kerngezond programma niet een dieet met een dagelijks menuutje was, maar meer een soort leefstijl. Maatwerkadvies over voeding en sport gebaseerd op jouw lichaam en leefwijze. Zowel theoretisch als in de praktijk. Door het aanpassen van de dingen die je  dagelijks (verkeerd) doet behaal je het beste resultaat. Ik heb niet één moment het gevoel gehad dat ik een programma aan het volgen was. Toch ben ik inmiddels 16 kilo afgevallen. Daarnaast heb ik voor het eerst in mijn leven een hardloopwedstrijd van 10 kilometer gelopen en ben ik nu aan het trainen voor de Dam tot Damloop in september.”
  Kees Tuijp
  Directeur
  -
  Molenaar & Zwarthoed Adviseurs B.V.
 • “Marco van Basten sprak ooit, in de tijd dat zijn reputatie nog onbevlekt en zonder deuken was, enkele wijze, maar op opmerkelijke woorden.  Het kwam vrij vertaald op het volgende neer: van het gros van de trainers die je tijdens je carrière tegenkomt leer je niets. Een aantal trainers presteert het zelfs om je iets af te leren, terwijl slechts een enkeling er in slaagt om je wat bij te brengen. Inmiddels heb ik de nodige trainers zien komen en gaan en kan ik gerust stellen dat Wanno die enkeling is waar van Basten op doelde. De uitzondering die de regel bevestigt. Of je nu ’s ochtends traint terwijl Nederland nog op één oor ligt, ’s avonds aan het einde van een zware dag, voor de lunch of na de lunch. Wanno is altijd scherp en enthousiast. Een stokoud adagium luidt: één gek kan meer vragen dan honderd wijzen kunnen beantwoorden. Wanno had echter op al mijn vragen een bevredigend antwoord. Wanno, bedankt voor je trainingen die me nog lang zullen bijblijven. Bedankt voor de gesprekken waarvan ik veel heb opgestoken. En last but not least: bedankt voor het plezier en de lol, waardoor de zwaarste oefeningen iets minder zwaar werden.”
  Thei Houben
  Hoofdklasse voetballer
 • "Mijn allereerste marathon ging heel soepel! De begeleiding van Optimiz had erg goed gewerkt. Ik voelde me heel sterk. De laatste 7 km ben ik nog wat sneller gaan lopen, omdat ik wist dat het bijna klaar was en ik had nog energie over om binnen de 4 uur te finishen, ongelooflijk! Op het einde liep ik langs andere lopers met krampen en pijntjes, het leek wel een slagveld..."
  Femke Morrison

Opdrachtgevers