MISSIE


MISSIE
Optimiz maakt mensen fitter en gezonder. We coachen mensen op het gebied van beweging, voeding en ontspanning met behulp van de meest recente inzichten. Optimiz richt zich op klanten voor wie kwalitatief hoogstaande begeleiding een voorwaarde is.

Achtergrond Optimiz
Optimiz is in 2007 opgericht door Wanno Wardenaar. In zijn jeugdjaren was hij getalenteerd duursporter met een passie voor alles wat met sport en bewegen te maken had. Aan het begin van zijn studie bewegingswetenschappen meldde hij zich bij een van de beste sportrevalidatie trainers van Nederland om meer te leren over de trainingspraktijk. De eerste begeleiding van een topsporter was direct een revalidatie training met jeugdheld Jari Litmanen. Vanaf die periode leerde hij veel over voeding , revalidatie, kracht- en conditietraining en was hij betrokken bij de begeleiding van veel sporters en Olympische atleten: met name topvoetballers, maar ook de Nederlandse hockey teams, de Nederlandse ruiter equipe, het Nederlands korfbalteam, turners en profwielrenners. Voor zijn afstudeeronderzoek testte hij een jaar lang spelers bij Ajax.

In de jaren die volgden werkte Wanno samen met onder anderen inspanningsfysioloog Jos Geijsel en de innovator-trainer Henk Kraaijenhof. Door de begeleiding van artiesten, ondernemers, managers, militairen en politiemensen verbreedde hij zijn kennis in stress en gezondheid. Juist die opgebouwde kennis en ervaring wordt, samen met een groeiend team aan getalenteerde trainers, binnen Optimiz gebruikt om sport- en gezondheidsdoelen te verwezenlijken en mensen optimaal te laten presteren.